Hjem Om meg Kategorier Videoer Kontakt

Min første tatovering

Jeg har som noen har fått med seg tatt min første tatovering dette året, og det er veldig mange som lurer på hva den står for, eller om den har en spesiell betydning og slike ting. For meg er tatoveringen først og fremst et sammensatt motiv at ting jeg synes er svært vakre, men jeg skal ikke legge skjul på at det også ligger en mening bak. I dette innlegget skal jeg prøve å forklare, og selvfølgelig legge ut litt bilder av den fantastiske tatoveringen min!

Jeg har egentlig hatt lyst på tatovering siden jeg var liten, men ikke før 2013 begynte jeg for alvor å planlegge min første tatovering. Dette var vel egentlig ganske bevisst fra min egen side, fordi jeg ikke ville ta noe som 18åring bare "for å ta noe", og deretter angre. Jeg har en mappe på PCen med alle tatoveringsidéene mine i, og de fleste idéene har vært der i noen år allerede. Sommeren 2013 bestemte jeg meg. Hovedmotivasjonen min for at jeg fant ut at DENNE ville jeg ha, var min kjære farfar, som i sommeren og høsten 2013 bare ble verre og verre. Jeg hadde snakket med han om tatoveringer før, og veldig mye om livet generelt. Farfar kommer alltid til å ha en helt spesiell plass i livet mitt, og jeg ville virkelig ha et minne om han inket inn på huden, som en slags tribute. Da jeg flyttet til Bergen fant jeg fort ut hvilken tatoveringsartist som passet best til den stilen jeg ville ha på tatoveringen min; Paulo Lopes, på Leading Light Bergen.

Jeg bestilte timen ganske tidlig høsten 2013, og timen var i desember. Denne timen måtte jeg etter hvert flytte fordi det ikke passet med eksamen og andre ting, så da fikk jeg time 8. februar 2014. Lørdag 14. desember døde farfaren min fra oss, så han fikk derfor aldri sett tatoveringen min som jeg tok til ære for han. Jeg velger å tro at han har sett den likevel, og kanskje bannet litt for seg selv over at jeg faktisk gjorde det. Han viste om det, og jeg tror han likte tanken på det.

Angående bibelverset: Jeg har de siste årene sett på meg selv som personlig kristen, eller det vil si personlig troende på en Gud/kraft som er overordnet oss. Jeg har likevel vært veldig mye i mot noe av det som står i bibelen, og tenkt at bibelen er noe man skal tolke utifra at det er helt vanlige mennesker som har skrevet den, og også med tanke på hvilken tid den er skrevet. Jeg synes derfor det er veldig trist når noen går i mot fks homofile på grunnlag av hva som ble skrevet i en annen kultur på en helt annen tid enn den vi befinner oss i nå. Dette er bare et eksempel, men jeg mener også at det står veldig mye fint i bibelen. Respekt og likeverd er viktigest, så får man tro hva man selv vil.


Per-Inge i skoleuniformen sin som han hadde i høst da han gikk befalskurset på Madla. Denne uniformen hadde også Farfar da han var i Sjøforsvaret når han var ung, så det var stas for Farfar å få prøve hatten igjen. Per-Inge og Farfar hadde et helt unikt forhold, de trivdes så utrolig godt i hverandres selskap.


Et bilde av meg og Farfar når jeg var liten :-)

Så over til selve tatoveringen:


Et litt anstrengt smil? Haha...


Tv: Tatoveringen ferdig, samme dag som jeg tok den.                 Th: tatoveringen slik den er i dag, ferdig grodd (mobilkvalitet)


Noen nyere bilder tatt med speilrefleks:
 

Benytter sjangsen til å skryte over tatoveringssjappa Leading Light Bergen, som har et helt fantastisk fint lokale, og veldig dyktige folk! Paulo i seg selv er en kunstner, med et veldig godt øye for detaljer og alle tatoveringene hans er helt unike! Sjekk ut flere av tatoveringene hans og de andre på Leading Light på FACEBOOKSIDEN deres.

Som dere ser består tatoveringen av tre elementer. Et skip, et anker og en tekst.

Ankeret:
Anker ble blant de tidlig kristne brukt som et "skjult" symbol for korset. De brukte det for å vise at de var kristne mens de prøvde å rømme fra å bli drept av romerne. Først senere ble ankeret populært blant seilere. For meg kan dette derfor for meg både være et symbol på min tro, men også et symbol på de "svake" i samfunnet, eller de som folk ser ned på. I noen tilfeller vil dette si mennesker som er rammet av krig og forfølgelse, og i andre tilfeller vil det si homofiles rettigheter osv.
Mitt anker kan bety veldig mye. Først og fremst betyr det styrke. I tillegg er dette et symbol som får meg til å tenke på Farfar. I tillegg er det flere "menn i mitt liv" som har vært på "havet." Broren min gikk også på Sjøkrigsskolen og seilet litt, faren min var i marinen på ubåt, og nå tar som dere vet mannen min, Per-Inge, utdannelsen sin i Sjøforsvaret, og kommer mest sannsynlig til å være litt på sjøen i ny og ne han også. De vet det kanskje ikke selv, men jeg tenker på alle disse fire fantastiske mennene når jeg ser på tatoveringen min.

Skipet:
Tatoveringer med motiv av skip, kan også bety veldig mye. Symbolene mine både for skipet og ankeret står for veldig mye av det samme. Når man skal navigere gjennom et helt liv er det viktig å være stødig og være seg selv. Skip kan ofte bety styrke og opprinnelig er skipet et symbol for å bringe lykke til seilere så de kan returnere trygt tilbake hjem. Skip er sterke, tåler mye hard sjø og vind, og jeg synes det er et fint symbol på både livet og på de samme tingene jeg nevnte over om ankeret.

Teksten:
"When you go through deep waters, I will be with you."
Dette er et bibelvers! Det står i Jesaja 43,2. Dette er yndlingsverset mitt, og jeg skal ikke overtolke det for dere her. Dere kan få lov til å tolke det som dere vil. Det er i alle fall et bibelvers det går ann å finne styrke og trøst i! Skriv gjerne din tolkning av verset i kommentarfeltet hvis du tenker på noe spesielt når du leser det :-)

Dette ble veldig mye tekst og utgreiing/overtolkning av en tatovering, men det er mange som har etterlyst det, og jeg synes også selv det er morro å få vite "historien bak" når noen tar en tatovering med mening. Som sagt mener jeg ikke at alle tatoveringer må ha en "dyp" mening, så lenge man syns de er vakre selv.

 

Hva syns du om tatoveringen min?
Har du tatovering selv, og har den/de en spesiell mening?

 

#tattoo #tatovering #tattis #leadinglight #bergen #ink #inked #anchor #anker

10 kommentarer

Ziljus vaniljus

30.04.2014 kl.17:50

Digger tattisen din! Kjempefin<3

idaanastasia

30.04.2014 kl.21:50

Så fin blogg du har :)

Gjerne ta en titt innom min hvis du vil :)

Julianne Torvund

30.04.2014 kl.22:00

Har gledet meg til å få høre hva den står for, syns den er kjempefiin!

Jeg har 4 fugler på ankelen, står for meg, mamma, pappa og håvard :) Jeg elsker fugler, de er dyr som alltid holder sammen.

hamyst

30.04.2014 kl.22:09

Den var din! Er ekstra flott med tatoveringer som har en historie og som er skikkelig gjennomtenkt :)

MASHE

01.05.2014 kl.22:20

hamyst: Tusen takk! Ja enig med deg i det :-)

MASHE

01.05.2014 kl.22:21

Julianne Torvund: Tusen takk Julianne! Syns også din er megafin! Har du planer om å ta flere etter hvert, eller?

hamyst

01.05.2014 kl.22:35

Skulle stå den var fin.. :p men den er jo din og.. :D

Malene

03.05.2014 kl.14:38

Ååh noe så nydlig ! Meningsfulle tattooverinher er så fint, istede for dem som tar en edderkopp fordi den vil ha en ny tattoo :p har siden jeg var bittelite hatt planer om å ta en over ribbebeina som betyr mye for megselv, men blitt litt endring i planene nå ettersom at eg fikk fult i strekkmerker på ribbebeina og på ryggen etter svangerskapet.

Vertfall, utrolig nydlig! :)

Gurild Seljer

05.05.2014 kl.20:21

Hei!

Å eg er så glad og fornøgd for at du har byrja å blogga igjen! :D eg tykkjar at tatoveringar er ganske fint viss det har ei meining, og det har så absolutt din. Utruleg bra laga er den også! Verkeleg.

Eg har sjølv ei tatovering som betyr mykje for meg, nemleg eit bilete av Ivar Aasen. Den tok eg for 2 år sidan, og eg har ikkje angra i det heile.

birgitte

05.05.2014 kl.21:13

digger tatoveringen din! :*

og det bildet med plinge og farfaren din e så fiint!

Katarzyna M.

06.05.2014 kl.13:31

Any chance to get that in English? :P

Skriv en ny kommentar

MASHE NEWS:


Bryllupsplanlegging: TRYKK HER!

Spørreundersøkelse: TRYKK HER!
MASHE

Søk i bloggen

-LEGG MEG TIL SOM VENN-
Meld deg inn i facebookgruppen her!

MASHE

21, Tysvær

Marit Serine Helgesen Naustvik: Jeg er en 21 år gammel jente som blogger om livet mitt og ting som opptar meg. Studerer HR og personalledelse på Markedshøyskolen i Bergen. Som student er bloggen blitt nedprioritert, men det vil komme et par innlegg innimellom! Sjekk gjerne ut arkivet! Giftet meg 4. august 2012, med drømmemannen Per-Inge. Han tar utdannelse i Forsvaret, så det kan dukke opp noen blogginnlegg som Forsvarsfrue! Prøver å blogge variert, slik at det kan være noe for enhver smak :-) Skriv gjerne til meg på mail eller kommentar hvis du lurer på noe, eller hvis det er noe du savner på bloggen min.

Arkiv

hits